top of page

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Kılavuzu

"Bu kitapçık, 21. yüzyılda, özel ve kamusal alanda yaşanan tüm sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmelere rağmen, hala büyük eksikliklerimiz bulunan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda gençlerimize farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, geleceğin mimarı olacak gençlerin öğrenmesi ve uygulaması gereken çağımızın en büyük değerlerinden biridir. Bu nedenle, okul çağındaki gençlerin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini yeniden öğrenmelerini ve üretmelerini engellemek için yeni bir vizyon kazandıracak eğitimlere ihtiyaç vardır. Ancak bu eğitim, kısıtları olan ve güncellenmesi zor olan geleneksel örgün eğitim ve müfredatı olmayacaktır.


Gençler artık bilgiyi kitaplarda değil, internet üzerinde aramaktadır. Ancak bu arayış, insanlar arası iletişimi ve dönüştürücü öğrenmeyi zorlaştırmaktadır. Bu kitapçık ile sunulan eğitim modeli, geleneksel örgün eğitim metodolojisinin sınırlılıklarından ve dijital çağın insanını yalnızlaştıran metodolojisinin sanallığından uzaktır. Bu model, bir araya gelmeyi, tartışmayı, düşünmeyi, sorgulamayı ve ortak aklı merkeze alan bir yaklaşımı benimsemektedir.


Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine eğitim düzenlemek isteyen uzmanlara, eğitmenlere, aktivistlere ve gençlere rehberlik etmesi amacıyla hazırlanmıştır."


Editör: Merve Şimşek

Yazarlar: Dr. Dicle Maybek, Dr. Ayşe Gönüllü Atakan, Mehmet Burak Demircan

Yayın Yeri: Demokratik Toplum Derneği



iyagender_Toplumsal-Cinsiyet-Eşitliği-Eğitim-Kılavuzu
.pdf
PDF dosyasını indir • 1.67MB

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Örgüt Yönetimi Eğitim Kılavuzu

Bu eğitim kılavuzu (T-Kit), yönetim tekniklerinin teorik temeli ve pratik uygulamaları konusunda bilgi vererek Avrupa’da düzgün yönetilen gençlik örgütlerinin gelişimini teşvik etmeyi hedefler. Hedefl

Proje Yönetimi Eğitim Kılavuzu

Bu eğitim kılavuzu, proje yöneticisine bir projenin işleyişini izleyebilmesi için çeşitli ipuçları ve temellerle birlikte somut bir “adım adım” yaklaşım sağlayan bir çerçeve önerisi olarak görülmelidi

bottom of page