🎯Grup içi dinamiği yükseltmek ve yaratıcılıklarını ifade edebilecekleri rahat alanı oluşturarak düşünce-beden koordinasyonunu sağlayabilmek amacıyla yapılan drama çalışmasıdır. Çalışma herhangi tematik bir konuda yapılabilir.
🏷️ #Çatışmayönetimi #Demokrasi #Sanatyoluylaeğitim #İletişim #Kültürlerarasıöğrenme #Riskyönetimi #Zamanyömnetimi #Çevre #Teoloji #Sosyaldahiletme #İnsanhakları #Öğrenmeyiöğrenme #Sağlık #Cinsiyeteşitliği #İzlemedeğerlendirme #Sanat #Grupdinamiği #Krizyönetimi #Projedöngüsüyönetimi #Takımçalışması.
👨👨👦15- 20 Kişi & Herkes
⏰ 15-20 dakika
✂️-
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
İki katılımcı ortaya çıkarlar. Biri heykeltıraş rolündedir. Diğeri ise materyal (Kil,hamur vb). Heykeltıraş olan, elleri ile diğerine istediği biçimi verir. Örneğin; kollarını kaldırır, gözlerini kapatır, ağzını açar, başını sağa yada sola yatırır, isterse yere sırtüstü yatırır, bir bacağını kaldırır vs. Diğer kişi ise kendisine verilen bu şekli muhafaza eder ve bozmaz. Ancak heykeltıraş ona şekil verirken kıpırdayabilir, kendisine verilen şekli alır. Daha sonra roller değiştirilir. Heykeltıraş olan materyal (heykel), materyal (heykel) olan ise heykeltıraş olur.
Heykeltıraşlar serbest çalışabilecekleri gibi onlara eğitimin konusuna göre temalar da verilebilir. Bu nedenle; bu egzersiz her konuya bağlanabilecek bir egzersizdir. Örneğin, insan hakları konulu bir oturum öncesinde heykeltıraşlara İnsan Hakları konusunda bir heykel oluşturmaları söylenebilir. Egzersiz ve daha fazla bilgi için Augusto Boal'in Ezilenlerin Tiyatrosu kitabına bakabilirsiniz.
✏️Augusto Boal