🎯 Çevre, Yurttaşlık, Sağlık gibi konularda çizim ve maket yapma ile gerçekleştirilen yaratıcı bir etkinliktir. Şu konular incelenir:
• Kalkınmayı harekete geçiren güçler
• Yerel kalkınmanın yöre insanlarının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı
• Yerel kalkınmaya ilişkin kararların nasıl alındığı
🏷️ #Deneyimselöğrenme #Çevre #Demokrasi #İnsanhakları #Sosyaluyum #Sosyaldahiletme #Oyunlaştırma
👨👨👦6+ & yetişkinler
⏰ 180 dakika
✂️1- Yaşanılan yere ait harita ve resimler (geçmiş ve günümüz)
2- Seçtiğiniz alanı da gösteren büyük ölçekli mahalle haritası
3- Tasarımları çizmek üzere tükenmez kalem ve kağıtlar
4- Maket yapmak için çeşitli materyal. Örneğin, küçük kutular, yayvan kap, kağıt mendil, boya, sicim, yün, şişe mantarı, mukavva boru, alüminyum folyo, yumurta kabı, evde bulunabilecek çeşitli ıvır zıvır, ağaç dalı, taş, ağaç kabuğu, midye kabuğu, vs.
5- Yapıştırıcı ve bant
6- Boya ve boya fırçası
7- Maket zemini olarak kullanmak üzere mukavva ya da kontrplak
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
1. bölüm için: Kalkınma –nasıl ve neden* Yaşadığınız kentin ya da yerleşimin geçmişe ve günümüze ait harita ve resimlerini bir araya getirin.* Grup çalışması için üzerinde çalışılacak uygun alanları belirleyin.* Geliştirilmesi planlanan alanların var olup olmadığını araştırın.
2. bölüm için: Kalkınma planlarının hazırlanması* Grubun üzerinde çalışmak istediği alan hakkında bilgi toplayın. Örneğin, gazete haberleri, konsey toplantısı notları gibi.* Maketlerin “ıvır zıvır” kullanılarak hazırlanmasını düşünüyorsanız elinizde yeteri kadar materyal bulunmasına dikkat edin. Ufak kutu, şişe, kap, tuvalet kağıtlarının içindeki mukavva boru gibi malzemeleri etkinliğe başlamadan çok önce biriktirmeye başlayın.
✏️Patricia Brander, Bárbara Oliveira, Rui Gomes, Jana Ondrácková, Ellie Keen, Alessio Surian, . . . Suslova, O. (2002).
Pusula: Gençlerle İnsan Hakları Eğitimi Kılavuzu. Retrieved from https://insanhaklarimerkezi.bilgi.edu.tr/media/uploads/2015/08/13/pusula_istanbulbilgiuniversitesiyayinlari.pdf
📂 DOSYALAR