🎯 Farklı gruplardan gelen (din, kültür, ülke, cinsiyet, meslek vs.) katılımcıların
birbirlerinin kültürlerini yakından tanıyabilecekleri bir çalışma.
🏷️ #Teoloji #Kültürlerarasıöğrenme #Cinsiyeteşitliği
👨👨👦 Min. 10, maks. 40 kişi & Herkes
⏰ 90 dk
✂️ Kalem, flipchart kağıdı, masa ve sandalyeler
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
HAZIRLIKKatılımcılar hangi konuda birbirlerinden öğrenme sürecine gireceklerse o konuyagöre kaç grup olduğuna bakılır.Örneğin konu olarak dinler seçildiyse ve katılımcılar arasında 4 inanç grubundankişiler varsa katılımcılar 4 grup olarak değerlendirilir.Yere veya duvara grup sayısı kadar flipchart kağıdı konulur ve her kağıda grubunbaşlığı yazılır.
SORU YAZMA
Katılımcılara 15 dakika süre verilir ve ilk aşamanın sessiz bir çalışma olacağısöylenir. Konuşmalarına izin verilmez. İlk süre zarfında katılımcılar; her gruphakkındaki akıllarındaki her tür soruyu (saygı sınırları içerisinde) ilgili kağıdayazarlar.
CEVAPLARIN HAZIRLANMASI
Herkes sorularını yazdıktan sonra kağıtlar gruplara dağıtılır ve sorularıyanıtlamaları için 15-30 dakikalık bir süre tanınır. Süre sonunda düzenlenecek birbasın konferansında bu soruların yanıtlarını diğer katılımcılarla paylaşacaklarısöylenir.
BASIN KONFERANSI
Oturma düzeni tıpkı bir basın konferansında olduğu gibi sinema düzeni olmalıdır.Sahne kısmına bir masa ve sandalyeler konulur. Sırasıyla gruplar gelir masayaotururlar ve hazırladıkları yanıtları katılımcılarla paylaşırlar. Her soru başlığındansonra veya tüm sorular yanıtlandıktan sonra katılımcılara ek sorular için sözverilir.
ÖNERİLER
Basın konferansında olduklarını hissetmeleri için bir mikrofon kullanabilirsinizveya her hangi bir cismi (kalem) mikrofonmuş gibi kullanabilirsiniz. Söz isteyenkatılımcılar önce hangi basın kuruluşundan geldiklerini söylerler ve mikrofonolmadan asla konuşamazlar. Gruplar arasındaki sürenin eşitliğine dikkat etmekgerekir. Bunun yanısıra diğerlerine göre çok fazla sorusu olan gruplara ek sürelerde verebilirsiniz.
✏️ Anonim