top of page

👋😊Tanışma

Herkese Açık·25 üye

Merhaba Ben Yusuf

Eğitim profesyoneli olarak 17 yılımı çalışmaktayım. Bu süre zarfında MEB bünyesinde Bilişim Teknolojileri alan uzmanlığım süreç içerisinde, AB Erasmus+ Projeleri, Sosyal Etki ve Sosyal Girişimcilik, Sosyal Duygusal Öğrenme gibi alanlara yöneldim. 2020 yılının ilk aylarına kadar el yordamıyla pratisyen olarak yürüttüğüm eğitmen kimliğim Deneyimsel Eğitim Merkezi ile yolumun kesişmesi ve sonrasında içinde bulunduğum saha uygulamaları ile uzman boyutuna taşındı diye bilirim. Özellikle örgün eğitim alanında öğretmen ve öğrenci toplulukları ile çalışmalar yürütüyorum. Şu anda MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Özel Büro ekibinde İsviçre çakısı olarak görev yapıyorum J. Diğer yandan sivil toplum alanında özellikle gönüllüsü olduğum Deneyimsel Eğitim Merkezi, Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), Payda (Paylaşma ve Dayanışma) Derneği, Öğretmen Ağı, Habitat, Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneklerinde kendimce bazı işlerin ucundan köşesinden tutmaya çabalıyorum. Sosyal etki alanında lise öğrenci toplulukları için Samsung Türkiye ile Solve For Tomorrow programı, tarımsal ve kırsal kalkınma için Food For Future girişimiyle ve kendimce öğretmenlerin sosyal duygusal öğrenme alanlarındaki yeterliliklerini geliştirmek amaçlı geliştirdiğim diji-SDÖ dijital öğrenme platformunu ile artı değer üretmeye azda olsa kalan mecalim nispetinde dünyanın iyi bir yer olması için debeleniyorum. Yakın zamanda yüksek lisansımı bitirdim. Bitirmesem atacaklardı bitirdim işte. Yüksek lisans tezi olarak yukarda bahsettiğim (diji-SDÖ) öğretmen toplulukları için sosyal duygusal öğrenme platformu geliştirdim. Bu platformun tanıtımını Bursa’da gerçekleştirdiğimiz Metot Fuarında bana eşlik eden akademisyen, eğitim fakültesi öğretmen adayları, sivil toplum profesyonelleri ve öğretmenler ile deneyimleme fırsatı bulduk. Fuardaki atölyede lise topluluklarının öz yönetim becerisi hakkında güzel bir program gerçekleştirdik. Merak edenler için https://bit.ly/4deamVq bağlantıdan ulaşabilirler….. Yakın zamanda Deneyimsel Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturduğumuz Örgün Eğitim Topluluğu ile bir takım işler yapmak üzere sizleri dürteceğim… Şincilik hoşça kalın efendim.

10 görüntülenme
bottom of page