🎯Grubun yaratıcılık özelliğini geliştirerek, hem grup dinamiğini sağlamak hem de
aralarında takım çalışması bilincini desteklemek amacıyla yapılan drama
çalışmasıdır.
👨👨👦 15 - 20 Kişi & Herkes
⏰30 dakika
✂️ -
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
Drama çalışmasına öncelikle;
1.Isınma ve Rahatlama ile başlıyoruz; Bedensel ısınma hareketleri vücudun en üst eklem yeri olan boyundan başlar, sırayla omuz, bel, bacak ve ayak eklemleriyle son bulur. Bu eklem yerlerinin sağa-sola veya öne arkaya eşit sayıda hareketle ısınması sağlanır. Bu hareketler esnasında aynı bölgelerdeki kaslar da çalıştırılır ve ısınması sağlanır. Rahatlama hareketleri de yine aynı sırayla baş bölgesindeki gerginlik noktalarından başlar ve ayak ucunda son bulur. Bu gerginlik noktaları sırasıyla; yanak kasları ve dudaklar, sırt kasları, kol altı kasları, kalçalar, uyluk, bacak arka kasları, ayak tarak kemiğidir. Bu noktalardaki kaslar çalıştırılıp gerilir ve bırakılır. Bu noktalardaki gerginliğin yavaş yavaş el ve ayak parmaklarından çıktığı hissedilir.
2. Jest ve Mimikleri Tanıma ve Anlama: 4 farklı duyguyu kullanacağımız için ( korkan, kahkaha atan, üzülen , şaşıran) bu duyguların jest ve mimik ifadeleri ile yapılması ve gruba gösterilmesi.
3.Mimik orkestrasında bir müzik aleti yoktur. Müzik aletlerimiz, jest ve mimiklerimizdir. Grubu 4 duygu grubuna ayırarak, her gruba bir duygu verilir.
Ortaya bir kişi geçerek duyguları/ mimikleri yöneten kişi "Mimik orkestrası şefi"olduğunu söyleyerek gurubu yönetmeye başlar.
Grup dinamiğini ve uygulama akışını canlandırmak için;
* Mimik gruplarını önce tek tek yönetmek ve sonrasında bütün duyguları karıştırmak,
* Zıt duyguları art arda yönetmek akışı canlı tutan ifadelerdir.
✏️Anonim