🎯 Katılımcıları hareketlendirmek, kaynaşmalarına katkı sunmak ve katılımcıların motivasyon ve enerji düzeylerini yükseltmek.
👨👨👦 En az 12-15 kişilik bir grup ile uygulanabilir. İdeal sayı 25-30 kişi & Her türlü hedef kitle ile uygulanabilir. 7-8 üstü katılımcılar ile uygulanması önerilir. Hareketlendiricideki eylemler dikkate alınmak kaydıyla engeli bulunan bireylerle de uygulanabilir
⏰Grup büyüklüğüne göre değişkenlik göstermekle birlikte en az 8-10 dakika
✂️ -
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
Herkesin dahil olduğu büyük bir çember oluşturulur. Çemberdeki her kişinin, sağındaki veya solundaki kişiyle ikili bir grup oluşturması istenir. Bu iki kişi, yüz yüze bakarak bilinen Taş-Kağıt-Makas oyununu oynar.
Oyun şu şekilde oynanır:
Her iki taraf, bir ellerini yere paralel şekilde sabit tutar.
Diğer elleri yumruk halinde yere paralel tuttukları elin üstüne aynı anda gelir ve birlikte 1, 2, 3 diye sayarlar.
"3" dediklerinde, yumruk olarak sallanan elleri, paralel olan elin üzerinde Taş, Kağıt veya Makas şekline dönüşür.
Taş, Makas'ı (kırar) yener; Makas, Kağıt'ı (keser) yener; Kağıt, Taş'ı (sarar) yener.
Eğer her iki taraf aynı seçimi yaparsa (beraberlik), oyun galip belirlenene kadar tekrarlanır.
Her ikili grupta kaybeden tarafın, galip olan tarafı tezahüratlarla desteklemesi kuraldır. Tezahürat, yüksek sesle ve içten bir şekilde, adeta fanatik bir futbol taraftarı gibi yapılır. Bu sırada galip olan taraf, çemberdeki diğer galipleri bularak onlarla bir sonraki müsabakayı yapar.
Her müsabakada yenilen kişi ve onunla birlikte yenilene kadar desteklemiş olan taraftarlar, yeni galip tarafı desteklemeye devam eder. Oyun, son iki kişi arasında yapılan final müsabakasıyla sonuçlanır. Finalde, taraftarların coşkulu tezahüratları galip kişiye eşlik eder.
Galip kişi belirlendiğinde, tüm katılımcılar tek vücut olarak galibiyeti birlikte kutlar.
✏️ Anonim