🎯 Katılımcıyı derin düşünmeye ve düşüncelerini farketmeye, empati ve takım iletişimi becerilerini geliştirmesine imkân veren keyifli bir metottur. İletişim becerileri, kurumsal yetkinlikler, flört şiddeti, ilk ve ortaöğretim ders içerikleri gibi farklı konulara kolaylıkla uyarlayabileceğiniz bir dinamik çalışma!
🏷️ #Takım Çalışması #İletişim #SunumBecerileri #Tartışma
👨👨👦 Her yaşa uygundur.
⏰ 60 dk - 90 dk
✂️ Kapalı alana uygundur
👣 ADIM ADIM UYGULAMA
Katılımcılar alt gruplara ayrılır ve her gruba konu ile ilgili 12 farklı yargı cümlesi verilir ve bunların 9 tanesi ile önem sırasına göre ekipçe müzakere ederek bir ELMAS yapmaları istenir. Verilen süre sonunda ekip olarak elmaslarını sunarlar. Bütün elmaslar sunulduktan sonra konunun derinleştirilmesi için sorular yönlendirilir (Neden bu yargıyı elmasa almadınız? İkilemde kaldığınız yargı ne idi? Elmasta olmasından memnun olmadığınız bir yargı var mı? Neden? Elması oluştururken gerekli katkıyı sunamadığını düşünen var mı?) Buna tam bir çözümleme denilemez, amaç katılımcıların gönüllülük üzerine fikirlerini açmalarına, paylaşmalarına ve tartışmalarına imkân tanımaktır. En sonda elması yeniden düzenlemek için grupların tekrar bir araya gelmeleri istenir. Bu sefer daha az bir süre verilir, örneğin 5 dk. Atölye Türkiye’de ve dünyada gönüllülük çalışmaları, gençlik çalışmaları ile ilgisi, bireye kazandırdıkları üzerine bilgi verilerek kapatılır.
Not: Konu ve katılımcıların hazırbulunuşluklarına göre faaliyetler üzerine örnekler ve deneyimler alınarak oturum açılabilir. Burada konu “Gönüllülük” olduğundan gönüllülüğü kavramsal olarak da içselleştirmek amacıyla bir çağrışım kümesi oluşturulur ve kümedeki kavramlar üzerine herkesin düşünmesi ve kendisine göre uygun olmayan ya da “Gönüllülük” kavramını desteklemeyen kavramları sebebiyle beraber söylemeleri istenir. Sonrasında partnerleriyle tahtadaki kelimelerden de faydalanarak kendi gönüllülük tanımlarını oluştururlar ve verilen süre sonunda bu tanımları okuyarak tüm ekiple paylaşabilirler.
✏️Anonim